ATP Indian Wells: Daniil Medvedev nu reușește să-l învingă pe Gael Monfils și pierde numărul unu

ATP Turnee
Embed from Getty Images

Primul meci de pe terenul central a fost caracterizat de schimburi lungi și intense de mingi, în care Daniil Medvedev a avut de obicei câștig de cauză. Gael Monfils a servit bine pana la 4-4, dar apoi francezul a avut un game de serviciu foarte slab pierzand game-ul la zero. Medvedev a încheiat apoi setul cu ușurință la 6-4.

În debutul setului secund, Medvedev a fost aproape de a decide meciul încă de la început, dar Monfils a reușit să anuleze o minge de break în primul game al setului. Acest lucru a părut să îi dea un impuls francezului: Jucătorul de 35 de ani a reușit apoi să facă el însuși break-ul, dar a fost nevoit să cedeze din nou după un game maraton.

Monfils și-a găsit mult mai bine drumul în meci, a reușit să facă break la 4-3, oarecum din senin – și și-a asigurat setul doi puțin mai târziu, cu 6:3, dupa un serviciu sub braț foarte îndrăzneț. Daniil Medvedev a avut un game de serviciu foarte slab chiar în debutul setului trei și a trebuit să accepte imediat break-ul.

În timp ce Gael Monfils evolua încet, dar sigur, nimic nu mergea bine pentru Medvedev. Rusul a trebuit să accepte un nou break la 0:2 – Monfils a preluat rapid un avantaj de 4:0. Jucătorul în vârstă de 35 de ani nu s-a lăsat deturnat și, deși Medvedev a reușit să revină pe propriul serviciu, Monfils nu a permis ca nimic să se întâmple în game-urile in care a servit si cu un nou break după puțin peste două ore, și-a asigurat o victorie cu 4-6, 6-3, 6-1.

Francezul îl va întâlni acum pe Carlos Alcaraz în optimi de finală. Tânărul spaniol a avut o prestație impecabilă în fața lui Roberto Bautista Agut, pe care l-a învins cu 6:2 și 6:0. Tânărul de 18 ani este acum neînvins în opt meciuri, iar Alcaraz a pierdut doar un meci în 2022. Este primul duel între spaniol și Monfils.

Rusul ar fi trebuit să ajungă în sferturile de finală la Indian Wells pentru a rămâne pe primul loc în clasamentul mondial. Acest loc va fi ocupat din nou de Novak Djokovic începând de luni. Pentru Gael Monfils este doar a doua victorie în fața unui număr unu mondial în cariera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *