Superstarul grec Stefanos Tsitsipas se întoarce la turneul din Halle

ATP Turnee

De asemenea, sfertfinalistul de anul trecut, Sebastian Korda, va concura din nou la prestigiosul eveniment pe iarbă din Westfalia de Est.

Sebastian Korda (USA) – 28. Noventi Open, ATP 500. Tennis Herren, 17.6.2021, Halle (Westf.) (OWL Arena), Deutschland

TERRA WORTMANN OPEN va avea din nou parte de competitori de top. După ce anul trecut a fost nevoit să își anuleze participarea din motive personale, jucătorul numărul cinci ATP Stefanos Tsitsipas (Grecia) va evolua la cea de-a 29-a ediție a turneului.


În plus, americanul Sebastian Korda (ATP 38) va intra, de asemenea, între 11 și 19 iunie, pe OWL ARENA în competiția pentru râvnitul trofeu ATP 500.
Directorul turneului, Ralf Weber, este încântat de prezența unor jucători de primă clasă: „Acest tablou senzațional promite tenis de înaltă clasă încă din prima rundă a turneului. Nu pot decât să-i sfătuiesc pe fanii tenisului să își asigure biletele de acum.”

Odată cu aducerea jucătorului de 23 de ani de la Atena, directorul turneului, Weber, a asigurat prezența unuia dintre cei mai buni jucători din circuitul ATP. Tsitsipas nu numai că a câștigat „Next Gen ATP Finals” în 2018, dar a triumfat și în turneul Campionilor in O2 Arena din Londra, unul dintre cele șapte titluri din carieră. În 2021, a ajuns pentru prima dată în finala unui turneu de Grand Slam, la Roland Garros, dar a pierdut în fața lui Novak Djokovic într-un meci palpitant de cinci seturi, după ce a condus cu 2-0.
El crede în câștigarea „nu doar a unuia, ci a mai multor” titluri de Grand Slam”, a spus Tsitsipas, „este doar o chestiune de timp.”

Experții sunt de acord că Tsitsipas va fi una dintre figurile principale din circuitul ATP în următorii ani. „În prezent există un singur as: Novak Djokovic. Dar Daniil Medvedev, Alexander Zverev și cu mine suntem chiar în spatele lui. Putem fi următorii trei asi ai tenisului”, spunea carismaticul grec în noiembrie anul trecut. Că această declarație nu este nicidecum o dovadă de aroganță, o dovedesc cifrele: În tânăra carieră, Tsitsipas are deja un palmares de 203 victorii la 101 înfrangeri si a fost prezent în în top 10 de mai bine de trei ani. În plus, în 2019 a devenit cel mai tânăr dintre cei doar 28 de jucători care i-au învins pe Nadal, Djokovic și Federer. În 2021, jucătorul a cărui suprafață preferată este iarba, a ajuns pentru prima dată în TOP 3 mondial și apoi a declarat: „Cred că următorul pas este clasarea pe primul loc, pe care sper să o obțin într-o zi.”

FOTO:

(Tsitsipas, Stefanos): O completare de mare calibru la cea de-a 29-a ediție a TERRA WORTMANN OPEN: Grecul Stefanos Tsitsipas (ATP 5) va juca pentru a doua oară după 2018 pe terenul central de la OWL ARENA din Halle. © Mathias Schulz/Matchfotos

(Korda, Sebastian): De asemenea, în prestigioasa cursă pentru titlu vor intra și
Sebastian Korda (SUA/ATP 38), al cărui tată, Petr, a pierdut finala de la Halle din 1997 în fața lui Yefgeny Kafelnikov. © TERRA WORTMANN OPEN/Mathias Schulz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *