Meciul zilei de la BRD Năstase Țiriac Trophy: Guido Pella vs Guillermo Garcia-Lopez              

Uncategorized

Al doilea meci al zilei, programat pe centralul de la BRD Năstase Țiriac Tropy, i-a pus față pe Guido Pella și Guillermo Garcia-Lopez, favoritul 6 vs. favoritul 4, învingătorul lui Adrian Ungur din primul tur împotriva câștigătorului de anul trecut .

Cei doi s-au luptat pentru un loc în semifinale, oferind publicului prezent în tribunele Arenei Centrale un spectacol de neuitat, răsplătit cu multe aplauze.A fost un meci cu multe răsturnări de situație, un meci în care argentinianul a reușit să revină după ce a fost condus cu 1-0 la seturi, reușind să împingă meciul în tie-break-ul setului decisiv.

După un prim set câștigat de spaniol la tie-break, Guido Pella a reușit să convertească singura șansă de break avută în setul secund și să păstreze avantajul până la finalul setului, astfel că meciul a avut nevoie de decisiv.

În setul decisiv, ambii jucători au avut șanse de break, 2 pentru argentinan și 3 pentru spaniol, dar ambii au reușit să își câștige servicul astfel că meciul a avut nevoie de un nou tie-break. Pella a început mai bine tie-break-ul, conducând cu 2-0 grație unui mini-break, dar Lopez a preluat avantajul și a condus cu 6-4, având două mingi de meci salvate de Pella, care a pierdut însă următoarele două mingi și a ratat astfel șansa calificării în semifinale.

A fost unul dintre cele mai frumoase meciuri ale acestui turneu, cu puncte spectaculoase, schimburi de mingi la fileu, smash-uri câștigăroare, loburi și lunguri de linie care au prins milimetric linia de fund. La capătul celor 3 ore de joc s-a impus jucătorul cu mai multă experiență, Guillermo Garcia-Lopez fiind cu 7 ani mai în vârstă decât adversarul său din sferturile de finală. Azi a câștigat reverul cu o singură mână, într-un meci în care fiecare jucător a câștigat același număr de puncte (119), diferența fiind făcută doar de câteva mingi câștigate în momentele decisive.

Guillermo Garcia-Lopez  va juca sâmbătă în semifinale în cel de-al doilea meci al zilei împotriva lui Fernando Verdasco, cel care a trecut în sferturi de Robin Haase după un meci de două seturi, scor 7-6(6) 6-3. Primul meci al zilei îi va pune față în față pe Federico Delbonis, favorit 3, și Lucas Pouille, în timp ce la dublu Florin Mergea și Horia Tecău, calificați în semifinale după ce adversarii din sferturi au fost nevoiți să abandoneze din motive medicale, vor lupta pentru un loc în finală împotriva perechii olandeze Wesley Koolhof / Matwe Middelkoop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.