Wimbledon: Simona Halep – „Nu am jucat niciodată mai bine ca astăzi”

WTA

Greu de crezut, dar adevărat: după doar 56 de minute, ultimul duel din turneul feminin din 2019 se încheiase deja, 6:2 și 6:2 Halep s-a impus, în fața unei Serena bulversate. „Nu pot descrie în cuvinte. Aceasta este cea mai importantă zi din viața mea”, a declarat câștigătoarea în vârstă de 27 de ani, „Niciodată nu am jucat mai bine ca astăzi”. De asemenea, Halep a putut primi imediat și felicitări regale; pe holurile clădirii clubului, Halep s-a întâlnit cu ducesele Kate și Meghan, care participaseră la eveniment.

Doar trei greșeli neforțate în tot meciul vorbesc de la sine, dar nu fac dreptate prestației curajoase a româncei. Halep a pus-o sub presiune pe Williams încă de la început, cu retururi lungi și un tenis agresiv. A lăsat-o pe Williams să alerge, iar atunci când a trebuit să alerge ea însăși, a reușit din nou și din nou să se manevreze dintr-o poziție defensivă direct în ofensivă.

„A returnat atâtea mingi! Am o strategie împotriva jucătorilor care pot face asta, dar m-am gândit la ea mult prea târziu”, a spus Williams. „Loveam prea aiurea, îmi asumam prea multe riscuri”, știa ea – dar, în cele din urmă, tocmai pentru asta a trebuit să-și asume meritele această excepțională Simona Halep.

Aceasta trebuia să se asigure între timp că ea chiar câștiga. „M-am uitat la tabela de marcaj și mi-am dat seama: OK, e chiar 5:2, e real. Apoi m-am concentrat pe fiecare schimb de mingi și nu m-am mai gândit la scor”, a spus ea, dezvăluind unul dintre secrete.

Acum Halep este membră a All England Club. Și asta, a asigurat ea, arătând spre butonul violet de membru, te face să te simți extraordinar de bine. ” Mi-am dorit cu adevărat acest lucru. Când a început turneul, le-am spus oamenilor din vestiar că visul meu este să devin membru aici. Acum a devenit realitate și sunt foarte fericită.”

Embed from Getty Images

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *