Talentatul Jannik Sinner debutează pe tabloul principal al turneului TERRA WORTMANN OPEN

ATP Turnee

Jucătorul în vârstă de 20 de ani este considerat un viitor câștigător de Grand Slam și un viitor număr unu
„Jannik se potrivește perfect turneului nostru”, explică directorul turneului, Ralf Weber

Sinner este considerat viitorul tenisului, un jucator care are potențial, de a câștiga Grand Slam-uri sau de a deveni numărul unu mondial. De când s-a clasat printre primii 100 din lume în 2019, parcursul italianului in vârstă de 20 de ani fost în plină creștere.
Ascensiunea senzațională a lui Sinner a fost încununată recent de prezența pentru prima dată în top 10 și o performanță remarcabilă la Nitto ATP Finals. de la Torino, unde al-a invins pe polonezul Hubert Hurkacz (ATP 9) și apoi pierdut la limită la castigatorul de la US Open Daniil Medvedev (ATP 2) în tiebreak-ul setului al treilea.
„Jannik este un jucător foarte interesant care își demonstrează deja potențialul enorm la o vârstă fragedă.”, a declarat Ralf Weber.
„Zverev, Medvedev, Auger-Aliassime și Sinner – se poate spune că viitorul tenisului a sosit la Halle.”. În plus, Kei Nishikori (Japonia/ATP 48) și Karen Khachanov (Rusia/ATP 29), vor juca în OWL ARENA. Potrivit directorului turneului, Weber, „pot interveni și ei în lupta pentru titlu în orice moment. și ale căror clasamente mondiale actuale nu reflectă capacitatea lor reală”.
Sinner și-a făcut deja debutul la Halle în 2019, când a fost învins de portughezul Joao Sousa cu 7:6(6), 3:6 și 4:6. „Chiar dacă șederea mea a fost scurtă, m-am bucurat cu adevărat de atmosfera fantastică și condițiile excelente de la Halle. De data aceasta sper să trăiesc această atmosferă specială pentru mai mult timp” a declarat supertalentul italian, care anul acesta a câștigat turneele de la Melbourne, Washington, Antwerp și Sofia. De asemenea, el a câștigat alături de Reilly Opelka la dublu in Atlanta.
„Nu este de mirare că Sinner este considerat de mult timp un superstar pe scena tenisului. Jannik este un candidat pentru locul numărul unu în lume”, a declarat Toni Nadal, antrenorul lui Auger-Aliassime anul trecut, și chiar Novak Djokovic, este plin de laude la adresa tânărului italian: „Jannik este viitorul tenisului”.

În 2020, el a fost primul debutant de la Rafael Nadal, în 2005, care a ajuns în sferturile de finală la Roland Garros. În acest an, el a devenit cel mai tânăr deținător a cinci titluri ATP Tour de la Novak Djokovic în 2007 „Am 20 de ani și sunt numărul zece în lume. Acesta este un super rezultat. Urmăresc insa perfecțiunea, chiar dacă nu este posibil”, a declarat Sinner.
Se spune că unul dintre motivele ascensiunii senzaționale a lui Sinner ar fi forța sa mentală. Antrenorul său Riccardo Piatti, fostul antrenor al lui Novak Djokovic și Richard Gasquet, a declarat că niciunul dintre foștii săi protejați nu a fost la fel de „puternic din punct de vedere mental ca Jannik” când era tânăr.

Subiectul „sănătate mentală” il insoteste pe actualul număr zece mondial nu numai pe terenul de tenis, ci și în afara acestuia. În 2020, el a lansat inițiativa „What’s kept you moving? (în germană: „Ce te-a ținut în mișcare?”), care are ca scop să abordeze mental consecințele pandemiei, în special pentru tineri: „Sănătatea mintală este importantă.. Nu multă lume vorbește despre ea, motiv pentru care vreau să vorbesc despre ea cu atât mai mult”, spune Sinner.”Trebuie să fiu mai mult decât un simplu jucător de tenis. Fiecare poveste merită să fie auzită.”

Foto: Jannik Sinner va debuta pe tabloul principal al ediției 2022 a TERRA WORTMANN OPEN, care va avea loc între 11 și 19 iunie în OWL ARENA. © Mathias Schulz/Matchfotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *