„La Decima” sau a patra finală de Mare Șlem cu final fericit?

ATP Turnee

„Cei mai buni sunt în finală. Punct”declara Boris Becker înainte de finala celui de-al doilea turneu de Mare Șlem al anului. Rafael Nadal și Stan Wawrinka se vor duela astăzi pentru titlu.

John McEnroe declara zilele trecute: „Dacă este cineva care îl poate opri pe Nadal din drumul spre al zecelea titlu la Roland Garros, acela este Stan Wawrinka.”

Și totuși acest duel din finala de la Roland Garros, poate fi definit ca o surpriză: revenirea lui Nadal în vârful tenisului mondial nu a fost una ușoară. Acum un an când spaniolul a fost nevoit să se retragă din cauza unei accidentări de la turneul de la Paris, nu era sigur că va mai putea juca tenis la nivel înalt: „Au fost mai multe incertitudini și griji decăt siguranță.” declara Nadal zilele acestea.Și Wawrinka? El a intrat abia la aproape 30 de ani în elita câștigătorilor de Mare Șlem. Aproape ieșise din calcule pentru câștigarea unui Mare Șlem atunci când a reușit, cu ajutorul antrenorului său Magnus Norman, să își depășească propriile limite. Stan Wawrinka a câștigat între 2014 și 2016 3 turnee de Mare Șlem – Australian Open, Roland Garros și US Open.

Și totuși cea mai mare provocare pentru Wawrinka este cea de astăzi. Îl va întâlni pe Nadal, campion de nouă ori la Paris. „Nu există un test mai greu, ca un meci împotriva lui Nadal la Paris. ” declara Wawrinka, „dar cu siguranță simte și Rafa presiune. Voi da încă o dată totul pe teren.” Trei finale de Mare Șlem, 3 victorii, de fiecare dată împotriva numărului 1 mondial, dar nimic nu va mai conta atunci când va intra pe terenul central cu Rafael Nadal. Va juca împotriva spaniolului, cel care are astăzi o întâlnire cu istoria: „Va putea deveni primul jucător din istorie care a câștigat de 10 ori un turneu de Mare Șlem.” Wawrinka îi stă în drumul spre acest trofeu. Doar el. Sau poate: mai ales el.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.