Campionul olimpic Alexander „Sascha” Zverev, confirmat pentru TERRA WORTMANN OPEN 2022

ATP Turnee

Un contract pe trei ani îl leagă pe termen lung pe numărul unu german de TERRA WORTMANN OPEN
„Aștept cu nerăbdare să mă întorc la Halle în fiecare an”, a declarat Zverev.


Directorul turneului, Ralf Weber: „Sascha a scris istorie în tenisul german”. De asemenea, medaliatul cu aur olimpic Alexander „Sascha” Zverev (ATP 4) va juca în prestigiosul campionat pe iarbă de la Halle OWL ARENA pentru următorii trei ani.

„În fiecare an aștept cu nerăbdare să mă întorc la Halle. Turneul este foarte bine organizat, distanțele scurte, iar condițiile locale sunt ideale” a declarat Zverev.

Directorul turneului, Ralf Weber: „Sascha a scris istoria tenisului german la Tokyo și a arătat cât de mult înseamnă pentru el să joace pentru țara sa natală. Sunt mândru că și-a luat acest angajament pe termen lung față de turneul nostru.”

Zverev a sărbătorit cel mai mare succes al carierei sale la Jocurile Olimpice de la Tokyo, pe 1 august, cand l-a invins în semifinala pe numărul unu mondial, Novak Djokovic, punând capăt visului sarbului de a obține un „Golden Slam”, iar apoi nu i-a dat nicio șansă tenismenului rus Karen Khachanov în meciul pentru medalia de aur. „Această medalie nu îmi aparține doar mie, ci tuturor. A fost cea mai bună săptămână din viața mea”, a declarat Zverev după aceea.

El a devinit astfel primul campion olimpic german la tenis simplu masculin. Steffi Graf a castigat aurul la Seul în 1988, iar perechea formată din Boris Becker/Michael Stich la Barcelona în 1992. Tommy Haas a câștigat argintul la Sydney în 2000.

La Halle, Zverev a ajuns deja de două ori în finală dar a fost invins mai intai de compatriotul său Florian Mayer (2016) și in anul urmator de Roger Federer (2017). De asemenea, numărul unu al Germaniei a ajuns și în finala de dublu, alături de fratele său Mischa, în 2017 și 2018, fiind invinsi apoi de perechea Marcelo Melo/ Lukasz Kubot.
În acest an, jucătorul originar din Hamburg a fost învins de tânărul Ugo Humbert din Franța în optimi de finală, în trei seturi, francezul fiind cel care mai apoi a castigat turneul.

„La Tokyo am jucat pentru Germania și pentru fanii germani. Acum abia aștept să joc din nou în fața fanilor germani anul viitor – și sper să câștig în sfârșit titlul.”

Foto: Campionul olimpic Alexander Zverev a semnat un angajament pentru prestigiosul eveniment pe iarbă din Westfalia pentru urmatorii trei ani. Cea de-a 29-a ediție a turneului se va desfășura între 11 și 19 iunie 2022, în OWL ARENA. © NOVENTI OPEN/Mathias Schulz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *