Simona Halep este la un pas de locul 1 WTA și primul titlu de Mare Șlem din carieră

Simona Halep luptă astăzi la Paris pentru primul ei titlu de Mare Șlem și numărul 1 în clasamentul WTA.

Simona Halep va juca astăzi pentru a doua oară în carieră finala la Roland Garros și este la doar o victorie distanță de locul 1 în clasamentul WTA. Favorita numărul 3 a învins-o în semifinale pe jucătoarea din Cehia, Karolina Pliskova (nr. 2 WTA) după 2 ore de joc cu 6-4 3-6 6-3 și o va întâlni în finală pe jucătoarea de 20 de ani, Jelena Ostapenko.

Este un sentiment extraordinar, sunt foarte fericită. A fost extrem de greu împotriva Karolinei.” decalara românca după meciul din semifinale. Cu prima victorie la un turneu de Mare Șlem, Halep ar fi de luni și cea mai bună jucătoare din clasament, întrecând-o pe Angelique Kerber. Nemțoiaca, câștigătoare a două turnee de Mare Șlem și principală favorită a turneului de la Paris, a fost învinsă în primul tur.

Halep va juca astăzi de la ora 16.00 (Eurosport și Pro TV) împotriva letonei Jelena Ostapenko, cea care a învins-o surprinzător în semifinale pe Timea Bacsinzsky (nr. 30). cu 7-6 (4) 3-6 6-3. Ostapenko a devenit astfel, după 34 de ani, prima jucătoare care a ajuns în finala turneului de la Paris fără a fi favorită. „Va fi o provocare pentru mine să joc împotriva unei adversare atât de tinere” declara Halep.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *