Rusia este aproape de o eliminare în sferturile Fed Cup

Rusia este aproape de eliminare în sferturile de finală ale Cupei Federației. Fără Maria Sharapova, rusoaicele sunt conduse după prima zi cu 2-0 de Olanda. La Moscova, Ekaterina Makarova a pierdut meciul cu Kiki Bertens, scor 3-6, 4-6, iar Svetlana Kuznetsova a fost învinsă la capătul unui meci lung de Richel Hogenkamp cu 6-7(4), 7-5, 8-10. A șasea jucătoare a lumii, Maria Sharapova, face parte din echipa Rusiei nu poate însă juca din cauza unei accidentări

ITF a anunțat însă că nominalizarea Mariei Sharapova în echipa Rusiei pentru confruntarea cu Olanda îi dă dreptul să participe la Olimpiada de la Rio. Până acum, nu era clar dacă rusoaica va avea dreptul să participe la Olimpiadă, dacă nu va juca cel puțin un meci la finalul acestei săptămâni. Pentru a-și asigura participarea jucătoarele trebuie să joace în cei doi ani, dinaintea Olimpiadei, de cel puțin trei ori în confruntările din Fed Cup. Sharapova jucase doar de două ori pentru Rusia, în sferturi împotriva Poloniei și în finală împotriva Cehiei.

Câștigătoarea medaliei de argint de la Londra 2012 anunțase după înfrângerea în fața Serenei Williams, de la Australian Open, că trebuie să ia o pauză din cauza accidentării și nu știe dacă va putea juca împotriva Olandei.

Vineri, căpitanul de Fed Cup al Rusiei, Anastasia Myskina, a nominalizat-o pe Maria Sharapova pentru meciul de dublu, dându-i astfel dreptul să reprezinte Rusia la Rio. „Avem o echipă puternică și ficare dintre jucătoarele care vor juca la simplu își pot câștiga meciurile. Cât timp voi mai juca tenis, îmi doresc să reprezint Rusia în competițiile internaționale. ” a declarat Sharapova.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *