România – Slovenia: Tragerea la sorţi

România va întâlni Slovenia în primul tur al Grupei I, zona euro-africană. Vineri, începând cu ora 14.00, sunt programate primele două meciuri de simplu: Marius Copil (202 ATP) – Blaz Rola (160 ATP) și Adrian Ungur (193 ATP) – Grega Zemlja (181 ATP).

„Este bine că începe Marius Copil, este arădean, iar publicul îl va susţine.”, a declarat George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis.

Sâmbătă, începând cu ora 15.00, este programat meciul de dublu. Perechea României este formată din  Horia Tecău (3 ATP la dublu) și Florin Mergea (11 ATP la dublu), în timp ce jucătorii din echipa Sloveniei nominalizați pentru meciul de dublu sunt Tomislav Ternar (fără clasament la dublu) și Aljaz Radinski (1.337 ATP la dublu).

„Suntem foarte pregătiţi pentru acest meci. Este o înfruntare grea, au doi jucători care au fost în prima sută la simplu.” a declarat Florin Mergea. Horia Tecău le promite specatorilor că se vor bucura de spectacol: „Vrem să câștigăm aici, să ne calificăm mai departe și să avem o săptămână plăcută, să oferim un spectacol frumos.”

Obiectivul principal al perechii Horia Tecău / Florin Mergea pentru acest an este câștigarea unei medalii la Olimpiadă: „E o prioritate în acest an să câştigăm o medalie la Jocurile Olimpice.” a declarat Horia. În afară de Cupa Davis, Horia şi Florin vor face pereche la  3 turnee în acest an: Năstase-Ţiriac Trophy (18-24 aprilie), Washington (18-24 iulie) şi Toronto (25-31 iulie). 

Duminică de la ora 14.00 sunt programate ultimele două meciuri de simplu, Adrian Ungur – Blaz Rola și Marius Copil – Grega Zemlja.

„Sper că vom fi ajutaţi de publicul arădean. Sperăm că la finalul celor trei zile ale meciului cu Slovenia să ne bucurăm cu toţii de obţinerea unei victorii. Ne dorim foarte mult să câștigăm.” a declarat Andrei Pavel, căpitanul nejucător al României.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *