România conduce Slovenia cu 2-0 în Cupa Davis

România conduce Slovenia cu 2-0, după ce Marius Copil și Adi Ungur au câștigat primele două meciuri de simplu. Sâmbătă, Horia Tecău și Florin Mergea ar putea aduce României punctul decisiv, fiind favoriții meciului de dublu.

În primul meci al zilei, Marius Copil l-a învins pe Blaz Rola, cel mai bun jucător al Sloveniei.

În al doilea meci al zilei, Adi Ungur a revenit după ce a fost condus cu 2-0 la seturi, învingându-l pe Greg Zemlja cu 4-6 4-6 6-3 7-6(3) 6-4. În setul 4, Adi Ungur a salvat o minge de meci la 4-5, câștigând apoi setul la tie-break. „După primele două seturi eram puțin dezamăgit, simțeam că joc bine, dar nu era de ajuns. După setul trei, am simțit că se poate. O victorie ca asta îți dă încredere. Vin după o perioadă de două luni și jumătate în care nu am jucat deloc.

Sâmbătă, începând cu ora 15.00, este programat meciul de dublu. Jucătorii din echipa Sloveniei, nominalizați pentru meciul de dublu, sunt Tomislav Ternar (fără clasament la dublu) și Aljaz Radinski (1.337 ATP la dublu). După rezultatele din primele două meciuri, este posibil ca echipa de dublu a Sloveniei să sufere modificări.

„Am toată încrederea în Florin și Horia, dar în Cupa Davis se pot întâmpla multe, vrem să rămânem concentrați. Horia și Florin sunt obișnuiți cu presiunea.“ a declarat Andrei Pavel.

Învingătoarea acestei întâlniri va evolua împotriva Spaniei, într-un meci ce va avea ca miză calificarea în barajul Grupei Mondiale. 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *