Roger Federer: „Am nevoie de victorii. Meciul din sferturi va fi un test pentru mine”

Roger Federer s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Halle după ce l-a învis pe Malek Jaziri cu 6-3 7-5. Vineri, elvețianul va juca împotriva numărului 11 ATP, David Goffin.

După ce la Stuttgart, Federer a fost  învins în semifinale de Dominic Thiem, pregătirile pentru turneul de la Wimbledon au continuat pentru elvețian cu turneul de la Halle. În setul doi al meciului din turul 2 împotriva lui Malek Jaziri, Federer a fost condus cu 4-1, elvețianul a reușit însă să revină câștigând de două ori pe serviciul adversarului și închizând meciul după 68 de minute. „Mă bucur că am reușit să câștig acest meci, este un adversar dificil. Mi-a fost greu să îi citesc jocul. Pentru mine singurul lucrur care contează în acest moment este că am câștigat acest meci. Am nevoie de victorii. Mi-aș fi dorit să joc puțin mai bine, dar adversarul a reușit să îmi pună probleme azi. Sper să returnez mai bine în meciul următor.“

Federer a vorbit și despre adversarul din sferturi: „David este un jucător grozav și un om extraordinar. Joacă cu multă pasiune, este mereu foarte corect. Este unul dintre jucătorii mei preferați, îmi place să îl văd jucând și să joc împotriva lui. M-am antrenat cu el anul trecut la Dubai și am fost impresionat de cât de mult muncește la antrenament. Va fi un meci greu pentru mine, un test.”

Pentru Dominic Thiem, jucătorul care l-a învins pe elvețian săptămâna trecută la Stuttgart, Federer are doar cuvinte de laudă: „Joacă cu multă încredere acum.Am văzut asta săptămâna trecută la Stuttgart. Au fost momente când lucrurile nu au mers bine pentru el, dar a rămas calm. Are un serviciu bun, joacă excelent de pe fundul terenului. Sunt foarte impresionat de modul în care a progresat, chiar dacă pentru mine nu este o surpriză. Ne-am antrenat anul trecut împreună la Zürich, și a fost impresionat de cât de bine lovea mingea. Așa că pentru mine este o confirmare.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *