Rod Laver despre Roger Federer: „Cred că mai poate câștiga un trofeu la Wimbledon”

Roger Federer a declarat, zilele trecute la Melbourne,că Australian Open este turneul de Mare Șlem în care a fost cel mai constant de-a lungul timpului. Anul acesta, Federer a ajuns pentru a doisprezecea oară în semifinale. De data aceasta a fost învins de Novak Djokovic, fiind a cincea semifinală consecutivă pe care elvețianul o pierde în Australia.

În urmă cu 10 ani, Federer îl învingea pe Marcos Baghdatis în finală și câștiga al doilea titlu la Australian Open, al șaptelea trofeu de Mare Șlem din carieră. La ceremonia de premiere, Federer nu și-a mai putut stăpâni lacrimile atunci când a primit trofeul de la Rod Laver. Federer vorbește de fiecare data la conferințele de presă cu mare admirație despre legenda tenisului, cel care a reușit de două ori Marele Șlem, în 1962 și 1969.

„Nu îmi găsesc cuvintele. Sper că știți cât de mult înseamnă acest moment pentru mine.“ spunea Federer cu vocea tremurândă și nu reușea apoi să își oprească lacrimile. Atunci când Rod Laver a încercat să îl liniștească, Federer a început din nou să plângă.  Trei ani mai târziu, elvețianul plângea din nou la ceremonia de premiere de la Australian Open, din nou în prezența lui Rod Laver. De data aceasta Federer pierduse finala, în fața lui Rafael Nadal în cinci seturi.

Rod Laver consideră că Wimbledon este turneul la care Federer are cele mai mari șanse să câștige al 18-lea titlu de Mare Șlem: „Cred că mai poate câștiga un trofeu la Wimbledon. Viteza și săritura mingii pe iarba londoneză se potrivesc cu stilul său de joc. Mai vrea să câștige un turneu de Mare Șlem. Iubește tenisul și probabil ăsta este motivul principal pentru care mai joacă. Se antrenează pentru a fi în cea mai bună formă și este în continuare foarte motivat.”

Acum doi ani la Melbourne, Rod Laver a schimbat câteva mingi cu Roger Federer  în deschiderea unui meci caritabil. Puteți vedea imaginile mai jos:

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *