Rafael Nadal a fost învins în semifinale la Argentina Open

Dominic Thiem l-a învins pe Rafael Nadal, în semifinalele Argentina Open. După 2 ore și 48 minute, Dominic Thiem s-a impus cu 6-4 4-6 7-6(4), aceasta fiind probabil cea mai importantă victorie din cariera austriacului. Nadal a hotărât să participe la turneul de la Buenos Aires după ce a fost învins în primul tur la Australian Open. În finală, Thiem va juca împotriva lui Nicolas Almagro.

Nadal a fost primul care a reușit să facă break, în debutul meciului, conducând cu 2-0. Thiem a pus însă presiune, cu lovituri puternice, și a reușit să egeleze la 2. După ce ambii au ratat mingi de break, austriacul a făcut break la 4-4, reușind apoi să își câștige servicul și să închidă setul.

În al doilea set ambii jucători și-au câștigat serviciul fără probleme, până la scorul de 5-4 pentru spaniol. Nadal a reușit atunci break-ul care a adus și egalarea la seturi.

Thiem a început mai bine setul decisiv reușind să câștige pe serviciul lui Nadal, în primul game. De data aceasta, Nadal a fost cel care a revenit, egalând la 2. La 4-5, Thiem a reușit să salveze o minge de meci, pe propriul serviciu, soarta acestui meci urmând să se decidă în tie-break-ul setului decisiv. Austriacul a început mai bine tie-break-ul, conducând cu 6-1 și reușind să convertească a patra minge de break.

Alături de victoria din turul 2 de la Roland Garros 2014, în fața numărului 3 mondial în acel moment, Stan Wawrinka, victoria de astăzi este una dintre cele mai frumoase din cariera austriacului.

Rafael Nadal nu reușește astfel să își apere titlul cucerit anul trecut. Spaniolul va juca săptămâna viitoare la Rio, o nouă încercare de a restarta acest sezon.

6/4 4/6 7/6 gegen Rafael Nadal. Bamos hat gegen Vamos gesiegt! Ich kann es nicht fassen! Es waren intensive drei Stunden…

Posted by Dominic Thiem on 13 Februarie 2016

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *