Perechea Horia Tecău/Coco Vandeweghe a pierdut finala de dublu mixt de la Australian Open

Horia Tecău și Coco Vandeweghe
Horia Tecău și Coco Vandeweghe (Foto: Jason Lockett/Tennis Australia)

Bruno Soares și Elena Vesnina(5) au câștigat proba de dublu mixt a turneului australian, după ce au învins în finală perechea Horia Tecău/Coco Vandeweghe, cu 6-4 4-6 10-5. A fost al doilea titlu de Mare Șlem în 24 de ore pentru Bruno Soares, care câștigase ieri și proba de dublu masculin alături de Jamie Murray.

Este minunat. Meciul de dublu de aseară s-a terminat foarte târziu. Nu ai șansa să joci multe finale de Mare Șlem. Să joci una și să o câștigi este grozav. Dar eu am câștigat două într-o zi.” a declarat Soares.

Tecău și Vandeweghe au început mai bine meciul, reușind break-ul în game-ul de deschidere și menținând avantajul până spre finalul primului set. Dar favoriții cinci au ridicat nivelul, au reușit să egaleze și să câștige apoi setul pe serviciul lui Horia Tecău.

Perechea româno-americană a început mai bine și setul doi, reușind să câștige primele 4 game-uri, dar Vesina și Soares au fost aproape de egalare. Horia Tecău a servit însă foarte bine și a împins meciul în super tie-break.

Din nou, Tecău și Vandeweghe au început mai bine, conducând cu 3-0, dar favoriții cinci au reușit să câștige 6 puncte consecutive și să închidă meciul după 81 de minute.

A fost a treia finală jucată de Horia Tecău la Australian Open, a doua pierdută. Românul a mai jucat finalele din 2012, 2014 și 2016, câștigând-o pe prima. Atunci Tecău a făcut pereche cu americanca Bethanie Mattek-Sands.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *