Novak Djokovic vs. Andy Murray – cine va câștiga primul trofeu de Mare Șlem din acest an?

Novak Djokovic și Andy Murray (Foto:Getty Images)
Novak Djokovic și Andy Murray, după finala din 2015 (Foto:Getty Images)

Andy Murray va juca, duminică, la Melbourne, a cincea sa finală la Australian Open. Un motiv de bucurie, și totuși un test pentru scoțian. Va reuși să câștige primul său titlu la turneul australian? În precedentele cinci finale, Murray a câștigat doar două seturi. Și acum îl va întâlni, din nou, pe Novak Djokovic, cel mai în formă jucător al momentului și cel care l-a învins în trei dintre precedentele patru finale.

Djokovic menține și în acest sezon forma de anul trecut. Chiar dacă a a avut nevoie de cinci seturi pentru a-l învinge pe Gilles Simon în optimi, Novak Djokovic nu le-a dat nicio șansă adversarilor din sferturi și semifinale, Kei Nishikori și Roger Federer.

Murray a trebuit să lupte mai mult în semifinala împotriva lui Milos Raonic, având nevoie de cinci seturi pentru a-l învinge pe canadian. Murray este unul dintre cei mai buni jucători din lume. Problema sa este că jocul său se aseamnănă cu cel al lui Djokovic, iar sârbul este puțin mai bun decât britanicul în fiecare compartiment. Murray este unul dintre cei mai buni jucători la retur, are un backhand excelent și un prim serviciu foarte bun. Aceleași puncte forte le are și Djokovic, doar că acesta și-a perfecționat jocul. Dacă la începutul carierei amândoi aveau cam același nivel, în ultimii ani Murray îi este inferior lui Djokovic atât la numărul de titluri câștigate, cât și în întâlnirile directe.

Djokovic a câștigat 10 din ultimele 11 meciuri împotriva lui Murray, și conduce cu 21-9 în întâlnirile directe.

Nu are fi surprinzător dacă meciul ar fi asemănător finalelor din ultimii doi ani. Atunci Murray a reușit să se ridice la nivelul lui Djokovic în debutul meciului, a câștigat câte un sens dar a fost învins clar.

Pentru a reuși să se impună de această dată, Murray trebuie să fie foarte agresiv, să joace cel mai bun tenis al său și să spere că Djokovic va prinde o zi slabă la serviciu. Altfel, Djokovic îl va egala duminică pe Rod Laver la numărul de trofee de Mare Șlem câștigate, și asta pe terenul care îi poartă numele legendei australiene.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *