Novak Djokovic – al șaselea titlu la Australian Open

Novak Djokovic - al șaselea titlu la Australian Open
Novak Djokovic și Andy Murray, finaliștii probei de simplu de la Austrlian Open 2016 (Foto: Ben Solomon/Tennis Australia)

Novak Djokovic își continuă dominația, reușind duminică să câștige al șaselea trofeu la Australian Open. Numărul 1 mondial l-a învins în finală pe Andy Murray, cu 6-1 7-5 7-6(3), și și-a apărat titlul cucerit anul trecut. Pentru Murray este a cincea finală pierdută pe Rod Laver Arena, a patra în fața lui Djokovic.

Ne-am concentrat 3 săptămâni pe acest obiectiv, acum am reușit.“ a declarat Novak Djokovic la ceremonia de premiere, privind spre loja sa. După victorie, Djokovic a sărutat terenul, pe care nu a pierdut nicio finală. Murray a arătat mult fair-play la ceremonia de premiere: „Am sentimentul că am mai fost în acestă situație.“ Apoi cu vocea tremurândă și ochii în lacrimi i-a adresat câteva cuvinte soției sale: „Ai fost o legendă în ultimele două săptămâni. Mă urc în primul avion și plec spre casă. Au fost două săptămâni grele.” Andy Murray va deveni tată în următoarele zile.

Novak Djokovic a ratatat anul trecut șansa de a câștiga Marele Șlem după ce a pierdut finala de la Roland Garros în fața lui Stan Wawrinka. Duminică, acesta a făcut primul pas pentru o nouă încercare. De asemenea, sârbul l-a egalat pe Roy Emerson la numărul de trofee câștigate la Open-ul Australian. Cu al unsprezecelea titlu de Mare Șlem, Djokovic l-a egalat și pe Rod Laver, cal care a privit meciul din arena care îi poartă numele: „Este o onoare pentru mine.” a declarat Djokovic.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *