Momentul în care „Hai Florin! Hai Horia!“ se transformă în „Hai România!“

Ultimul meci al zilei de sâmbătă de la Arenele BNR a pus față în față perechile Florin Mergea / Horia Tecău și Wesley Koolhof / Matwe Middelkoop, cele 2 luptându-se pentru un loc în finala turneului bucureștean.

În primul set difrența a fost făcută de problemele de comunicare din echipa Mergea / Tecău, cei doi având nevoie de timp și meciuri jucate împreună pentru a se suda. Perechea olandeză a profitat astfel de greșelile ușoare ale românilor – smash-uri ratate, mingi trimise în out atunci când terenul era liber – și a reușit să facă break-ul decisiv după o dublă greșeală a lui Horia Tecău.

În al doilea set, Horia Tecău și Florin Mergea au returnat mai bine, câștigând 53% din punctele jucate de adversari cu primul serviciu, față de doar 29% în primul set. Românii au reușit să facă primul break, dar adversarii au revenit și au reușit un re-break rapid,  egalând la 2. Aveau să fie însă și ultimele game-uri câștigate de perechea olandeză în acest set, Mergea și Tecău reușind încă 2 break-uri și câștigând setul cu 6-2.

Atunci încurajările publicului pentru Florin și Horia s-au transformat în încurajări pentru echipă. „Hai Florin! Hai Horia!“ a devenit „Hai România!“, momentul în care jocul celor doi s-a legat simțindu-se și în tribune.

Olandezii au început mai bine super tie-break-ul, conducând cu 4-2 și 6-4, dar principalii favoriți au revenit și au convertit prima minge de meci, impunându-se cu 3-6 6-2 10-8 la capătul unui meci care a durat 1 oră și 11 minute. O victorie care a ridicat publicul în picioare, finalul perfect al zilei de sâmbătă de la Arenele BNR.

Horia Tecău și Florin Mergea se califică astfel în finala primului turneu care face parte din programul de pregătire pentru Jocurile Olimpice, și vor juca duminică pentru trofeul de la BRD Năstase Țiriac Trophy împotriva perechii Chris Guccione / Andre Sa, meci programat pentru ora 11.30 pe Arena Centrală.

 

 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *