Meciul zilei la Wimbledon: Stan Wawrinka vs. Juan Martin del Potro

Unul dintre cele mai interesante meciuri din prima săptămână a turneului de la Wimbledon îi va pune față în față pe Stan Wawrinka și Juan Martin del Potro. Primul meci al zilei de vineri de pe terenul central promite spectacol.

Juan Martin del Potro câștiga la 20 de ani primul său turneu de Mare Șlem, US Open, și era văzut ca viitorul număr 1 ATP. Accidentările l-au ținut însă pe argentinian mult timp departe de teren. Stan Wawrinka este în ultimul timp unul dintre cei mai constanți jucători în turneele de Mare Șlem.

Pentru acest sezon pe iarbă, elvețianul colabrează cu Richard Krajicek, câștigător al turneului de la Wimbledon în 1996. Turneul de la Wimbledon este singurul turneu de Mare Șlem la are Wawrinka nu a reușit să se califice cel puțin în semifinale. La turneul de pregătire de la Queen’s, Wawrinka a fost învins în primul tur de Fernando Verdasco. Dar iarba de la Wimbledon nu este la fel de rapidă ca cea de la Queen’s, ceea ce îi oferă elvețianului mai mult timp pentru pregătirea loviturilor.

Elvețianul nu a avut un meci ușor în primul tur împotriva americanului Taylor Fritz, dar a reușit să se impună în 4 seturi, 2 dintre ele decise la tie-break câștigând cu 7-6 6-1 6-7 6-4.

Juan Martin del Potro a avut nevoie de doar 91 de minute pentru a îl învinge pe Stephane Robert cu 6-1 7-5 6-0 în primul tur.A fost primul său meci pe iarba de la Londra după semifinala din 2013, pierdută în 5 seturi la Novak Djokovic.

Argentinianul a câștigat 3 dintre cele 5 meciuri jucate împotriva lui Stan Wawrinka, ultimul meci a fost însă cel de la Estoril din 2012. Atunci Wawrinka avea doar 3 titluri câștigate și nu reușise să se impună la un turneu de Mare Șlem. Între timp, elvețianul a ajuns la 14 turnee câștigate, 2 dintre ele de Mare Șlem.

Pentru del Potro este cel mai dificil meci de la revenirea în circuit. Dacă va reuși să joace la un nivel constant are însă o mare șansă să se impună astăzi.

Del Potro back on the big stage

„Every day I was close to quitting tennis”

Juan Martín del Potro’s long absence pushed him to the brink of retirement. On Friday, he’s back on Centre Court to face Stan Wawrinka in a blockbuster clash #Wimbledon

Posted by Wimbledon on 1 Iulie 2016

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *