Maria Sharapova: „Am făcut o mare greșeală. Nu vreau să îmi închiei cariera în acest fel.“

Maria Sharapova a anunțat luni, că a primit o scrisoare de la ITF prin care a fost informată că a fost depistată pozitiv la controlul antidoping de la Australian Open. Deocamdată, ITF nu a anunțat măsurile care vor fi luate în acest caz. Ultimul meci oficial jucat de Maria Sharapova a fost sfertul de finală de la Australian Open, pierdut la Serena Williams.

„În urmă cu câteva zile am primit o scrisoare de la ITF prin care am fost informată că am fost depistată pozitiv la controlul antidoping de la Australian Open. Îmi asum responsabilitatea. În ultimii 10 ani am luat un medicament prescris de medicul meu de familie. Este vorba de mildronate, cunoscut și ca meldonium.”

„Este o situație nouă pentru mine. Nu știu care vor fi consecințele. Nu vreau să îmi închiei cariera în acest fel și sper că voi avea șansa să mă întorc pe terenul de tenis.

Acest medicament a fost introdus pe lista medicamentelor interzise la începutul anului: „Am primit o scrisoare pe 22 decembrie prin care am fost informată despre schimbările din acest an și o listă a medicamentelor interzise. Nu am verificat dacă acest medicament este pe listă.

Conferința de presă poate fi urmărită aici (minutul 43):

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *