Kei Nishikori a câștigat turneul de la Memphis

Kei Nishikori a câștigat turneul de la Memphis după ce l-a învins în finală pe Taylor Fritz, cu 6-4 6-4. Este al patrulea titlu consecutiv pentru japonez la turneul american. „Este minunat. Am încercat să nu mă gândesc prea mult la asta în ultimele zile.” Nishikori este al patrulea dintre jucătorii activi care a reușit să câștige un turneu de patru ori consecutiv – alături de Roger Federer, Rafel Nadal și Novak Djokovic.

Americanul de 18 ani, Taylor Fritz s-a calificat în finala turneului ATP 250 de la Memphis după ce l-a învins în semifinale pe Ricardas Berankis cu 2-6 6-3 6-4. Fritz a reușit calificarea în finală la a treia participare pe tabloul prinicipal al unui turneu ATP. „Nu mă așteptam să ajung atât de repede într-o finală. A fost o săptămână extraordinară și sunt foarte fericit că am ajuns până aici.”

Fritz, anul trecut campion în turneul pentru juniori de la US Open, este cel mai tânăr jucător care reușește să se califice într-o finală de la Michael Chang în 1989, care juca finala de la Wembley la 17 ani. Americanul a urcat după acest turneu până pe locul 102 în clasamentul mondial. La începutul lui octombrie, Fritz era al 694-lea jucător al lumii.

Kei Nishikori și Taylor Fritz (Foto: Memphis Open)
Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *