Horia Tecău și Florin Mergea s-au calificat în sferturile de finală la BRD Năstase Țiriac Trophy

Horia Tecău și Florin Mergea s-au calificat în sferturi la BRD Năstase Țiriac Trophy, după ce au învins perechea neozeelandeza Markus Daniell/ Artem Sitak cu 7-6(3) 7-6(5).

„Așteptam acest meci. Am început turneul foarte târziu. Este important că am câștigat 2 tie-break-uri. Ne bucurăm că jucăm bine, ne-am antrenat foarte bine săptămâna acesta. Adversarii au jucat foarte bine astăzi. Ne mișcăm foarte bine pe teren, mai sunt lucruri la care trebuie să lucrăm. Am gestionat foarte bine momentele importante. E turneul la care am jucat de cele mai multe ori, mi-aș dori să câștig alături de Florin anul acesta.” a declarat Horia Tecău despre meciul din optimi.

Florin Mergea: „Nu a fost un meci ușor. Puteam returna mai bine. Astăzi am compensat prin servicu și jocul la fileu.”

În sferturi, Horia Tecău și Florin Mergea vor juca împotriva perechii Federico Delbonis/Paolo Lorenzi, învingătorii din optimi ai perechii Guillermo Garcia-Lopez/Julian Knowle. „Este important că vom întâlni o echipă puternică. Este un test pentru noi.”

După meci, Horia Tecău și Florin Mergea au oferit autografe și au făcut poze cu fanii prezenți în tribune: „Ne bucurăm să vedem atâția copii la tenis. Atunci când eram de vârsta lor veneam la turneu cu trenul din Constanța. Făceam naveta în fiecare zi. Știu cât de important este pentru ei să ne vadă jucând. Îmi place foarte mult să le ofer autografe, să facem poze. Sper ca mulți dintre ei să joace tenis de performanță.”

Despre terenul central de anul acesta de la BRD Năstase Țiriac Trophy: „Ne bucurăm că terenul central este unul frumos, ne simțim foarte bine acolo. Îi felicit pe organizatori pentru ce au reușit să construiască într-un timp atât de scurt.”

În 2010, Horia Tecău a câștigat primul titlu ATP alături de Marcus Daniell. Astăzi cei doi au fost adversari: „Mă gândesc mereu la primul titlu. Nu uiți niciodată acele momente. Cu Marcus Daniell nu am mai păstrat legătura. Ne-am mai văzut însă de câteva ori în circuit. Mă bucur că a ajuns la acest nivel. Astăzi am fost adversari pentru prima dată.”

Despre reprogramarea meciurilor de miercuri din cauza ploii: „Ieri am avut noroc că meciul a fost anulat devreme. Ne-am putut pregăti pentru ziua de astăzi așa cum ne-am dorit.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *