GERRY WEBER OPEN – Tommy Haas: „A venit momentul să îmi iau rămas bun”

Tommy Haas este primul jucător din istoria turneului Gerry Weber Open care a primit trofeul de excelență.

Tommy a făcut foarte multe pentru turneul nostru, merită acest trofeu. A fost unul dintre jucătorii care au scris istorie la Halle. Și a impresionat zeci de mii de fani de la prima apariție pe tabloul principal de la Halle, în 1997”, declara Ralf Weber, directorul turneului. A fost cel de-al 39-lea meci și totodată ultimul pentru jucătorul german la Halle. Haas a fost învins marți de Bernard Tomic cu 6-4 6-4.

Cu două titluri, Haas se află pe locul 3 în clasamentul câștigătorlor turneului de la Halle, după Roger Federer (8 titluri) și Yevgeny Kafelnikov (3 titluri). Ambele titluri au fost câștigate de Haas împotriva unor adversari foarte puternici, în 2009 Haas l-a învins în finală pe Novak Djokovic, în 2012 pe bunul său prieten Roger Federer. Victoria din 2012 împotriva lui Federer este considerată de Haas drept „una dintre cele mai frumoase victorii din cariera mea.”

Mulțumesc Halle! Poate că așa a fost să fie, după 39 de meciuri, la 39 de ani a venit momentul să îmi iau rămas bun. Am amintiri extrordinare de la acest turneu.” a declarat fostul număr 2 ATP. Haas și-a consolat și fetița de 6 ani care avea ochii plini de lacrimi la discursul tatălui: „Nu trebuie să fi tristă. Este totul bine.Momentul ieșirii din arenă a fost unul emoționant, marele jucător luându-și rămas bun de la fani alături de fetița sa.

21.06.2017, Halle Westfalen

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *