Florin Mergea și Horia Tecău au câștigat proba de dublu de la București: „Acest trofeu este un prim pas spre o posibilă colaborare”

Florin Mergea și Horia Tecău au început bine programul de pregătire pentru Rio, câștigând primul turneu jucat împreună în acest an – BRD Năstase Țiriac Trophy. Mergea și Tecău i-au învins în finală pe Chris Guccione și Andre Sa cu 7-5 6-4. 

Ploaia le-a creat probleme atât organizatorilor cât și jucătorilor prezenți la București. „A fost o situație incomodă, dar am făcut tot ce am putut pentru a fi pregătiți în orice moment. De 2 zile eram pregătiți. Mă bucur că vremea a fost puțin mai bună azi și am putut juca.” a declarat Horia Tecău.

Pentru Florin Mergea este primul trofeu câștigat la București:  „N-a fost o săptămână ușoară. Mi-am dorit de mult timp să ajung în finală la BRD Năstase Țiriac Trophy. Am câștigat și vreau să savurez aceste momente. Îmi pare rău că nu se va mai juca turneul anul viitor. Tenisul românesc, juniorii, au nevoie de acest turneu. Ne-am dorit foarte mult să câștigăm acest turneu împreună.”

Acest turneu le dă mare încredere celor doi pentru Jocurile Olimpice: „Este primul turneu pe care îl jucăm împreună după atâta timp. Am câștigat și asta ne dă încredere. Ne dorim să jucăm foarte bine la Olimpiadă și să venim cu o medalie. Facem tot ce se poate pentru a  fi în cea mai bună formă la Rio.”

Horia Tecău a vorbit și despre programul de pregătire alături de Simona Halep: „Voi juca alături de Simona Halep la Roland Garros. Nu știm dacă vom face pereche și la Wimbledon, fiind un turneu în care se joacă 3 din 5 la dublu.“

Florin Mergea consideră că turneul câștigat la București ar putea fi un prim pas spre o posibilă colaborare: „Acest turneu a fost un prim pas spre Rio și spre o posibilă colaborare. Am crescut foarte mult în ultima săptămână, am jucat mai bine de la meci la meci. Ne-am demonstrat că putem juca turnee bune împreună, că putem câștiga.“

Câștigarea trofeului de la București alături de Florin Mergea reprezintă pentru Horia Tecău un vis împlinit: „Acest turneu este special pentru noi. Am primit wildcard la începutul carierei. Ne-am dorit mult să câștigăm împreună și s-a întâmplat tocmai la această ediție, cu atât mai special. Eate un vis împlinit. Cine știe, poate vom juca împreună în scurt timp.“

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *