Fed Cup România – Cehia: Am fost aproape de semifinale. Mulțumim fetelor!

A fost un weekend în care s-a vorbit doar despre tenis. În care o țară întreagă a fost în fața televizorului sau în tribune pentru a le încuraja pe fete. Și vreau să încep acest articol prin a le mulțumi fetelor – Simona, Monica, Irina, Alexandra, Raluca și Andreea – pentru tot ce au făcut pentru România în Fed Cup. După doi ani de muncă, România a jucat în sferturile de finală ale Cupei Federației.  Am întâlnit Cehia, deținătoarea trofeului și am fost foarte aproape de o surpriză, am fost aproape  de o calificare în semifinale.

Mă întreb cum ar fi stat acum lucrurile, dacă echipa noastră nu ar fi fost afectată de accidentări. Astăzi am fost la un pas de victorie, la un singur punct de eliminarea echipei care a câștigat de 4 ori acest trofeu în ultimii 5 ani. După acest weekend nu trebuie să rămânem cu regrete, nu mai e loc de ce ar fi fost dacă. Avem o echipă foarte valoroasă și asta ne dă încredere pentru viitor. Și cel mai important avem o echipă unită. Simona a amânat o operație pentru a juca în Fed Cup, Monica a luptat până la ultima picătură de energie și a reușit să o învingă pe Petra Kvitova, câștigătoarea a două trofee de Mare Șlem și numărul 5 în clasamentul WTA,  Alexandra a venit la Cluj pentru a le susține pe fete, chiar dacă nu a putut juca din cauza accidentării, Irina le-a fost alături fetelor întreaga săptămână chiar dacă problemele la genunchi o țin departe de teren, Raluca și Andreea au dat tot ce au avut mai bun în ultimul meci chiar dacă nu au mai jucat niciodată împreună. Am ieșit cu fruntea sus din această competiție și ne putem gândi la viitor. Să nu uităm că am avut nevoie de șapte victorii consecutive pentru a ajunge aici, de doi ani de muncă, de doi ani în care nu am pierdut nicio întâlnire în Fed Cup.

În aprilie povestea merge mai departe. România va juca în barajul pentru rămânerea în grupa mondială, împotriva uneia dintre învingătoarele din Grupa Mondială II.

 

Cele mai frumoase imagini din acest final de săptămână (Foto: Robert Ghement, Fed Cup)

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *