Elveția a învins Germania și s-a calificat în semifinalele Fed Cup

Elveția s-a calificat în semifinalele Fed Cup după ce a învins Germania, la Leipzig, cu 3-2.

În 1998, când Martina Hingis juca pentru ultima dată un meci de dublu în Fed Cup, Belinda Bencic avea doar 1 an. Duminică cele două au adus punctul decisiv și calificarea Elveției în semifinalele Fed Cup. Ele au învins perechea Andrea Petkovic / Anna-Lena Grönefeld cu 6-3 6-2, după o oră și 11 minute.

Nu Angelique Kerber, ci Belinda Bencic, una dintre cele mai talentate jucătoare din ultimii ani, a fost vedeta acestei întâlniri. Cu două victorii la simplu și una la dublu, alături de Martina Hingis, elvețianca de 18 ani a adus calificarea Elveției în semifinale. În primul meci de duminică, Bencic a învins-o pe Angelique Kerber cu 7-6(4) 6-3. Annika Beck a reușit să o învingă pe Timea Bacsinszky, cu 7-6 6-4 și să aducă Germaniei egalarea, astfel că acestă întâlnire a avut nevoie de un meci decisiv.

După ce, săptămâna trecută, Angelique Kerber a învins-o pe Serena Williams în finala de la Australian Open, oboseala și-a spus cuvântul în meciul cu Belinda Bencic. Sâmbătă, Kerber o învinsese pe Timea Bacsinszky și adusese Germaniei primul punct. „Nu am mai avut energie, nu a mai mers nimic.” a declarat Kerber după meciul de duminică.

Germania va juca în semifinale împotriva Cehiei.

Cele mai frumoase imagini din sfertul de finală Germania – Elveția (Foto: Paul Zimmer, Fed Cup)

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *