Barbara Rittner, căpitanul echipei de Fed Cup a Germaniei, despre confruntarea cu România: „Este o misiune dificilă pentru noi.”

România va juca, în barajul pentru menținerea în Grupa Mondială 1, împotriva Germaniei. Întâlnirea va avea loc pe 16 și 17 aprilie, la Cluj, România și Germania luptându-se pentru un loc între cele mai bune 8 echipe ale lumii.

Barbara Rittner, căpitanul echipei de Fed Cup a Germaniei, consideră confruntarea cu echipa României drept „o misiune dificilă pentru noi.

Germania a fost învinsă în sferturile de finală de Elveția, la Leipzig, cu 3-2. România a fost, de asemenea, foarte aproape de semifinale, fiind învinsă de Cehia, deținătoarea trofeului. „România o are pe Simona Halep, o jucătoare extraordinară, și mai are 2-3 jucătoare foarte bune. Faptul că au fost foarte aproape să învingă Cehia, deținătoarea trofeului, spune multe.”

Alina Cercel-Tecșor, căpitanul echipei de Fed Cup a României,  a declarat pentru site-ul FRT: ”Jucăm din nou cu o echpă puternică, din fericire acasă. Germania este o echipă cu tradiție și cu jucătoare experimentate în FED CUP. Îmi doresc să am toate jucătoarele sănătoase și în formă ca să putem alinia cea mai bună echipă la data participării”

În confruntarea cu Elveția, din echipa Germaniei au făcut parte Angelique Kerber (2 WTA), câștigătoarea Australian Open 2016, Andrea Petkovic (24 WTA), semifinalistă la Roland Garros 2014,  Annika Beck(39), una dintre marile speranțe ale tenisului german, și Anna-Lena Grönefeld (25 WTA dublu), jucătoare care a jucat cel puțin sferturi de finală la toate turneele de Mare Șlem în proba de dublu.

Singura întâlnire dintre Germania și România, din Cupa Federației, este cea din 1974, Germania impunându-se atunci cu 3-0.

Confruntările din barajul pentru menținerea în Grupa Mondială Fed Cup
Confruntările din barajul pentru menținerea în Grupa Mondială Fed Cup
Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *