ATP: Turneele din această săptămână (8-14 februarie 2016)

În această săptămână vor avea loc trei turnee în circuitul ATP: Rotterdam, Buenos Aires și Memphis. La Rotterdam, Horia Tecău și Jean-Julien Rojer vor încerca să își apere trofeul câștigat anul trecut și este posibil să întâlneacă în finală perechea Florin Mergea / Rohan Bopanna, Rafael Nadal va reveni la Buenos Aires pentru a-și apăra trofeul câștigat anul trecut, iar Kei Nishikori va juca la Memphis, acolo unde a triumfat în ultimii trei ani.

ABN AMRO World Tennis Tournament (Rotterdam) Horia Tecău

Richard Gasquet este favoritul principal în proba de simplu a turneului de la Rotterdam. După ce  Roger Federer s-a retras din cauza operației la genunchi și al doilea favorit, Nick Kyrgios lipsește din cauza unei accidentări la cot.

La dublu, Horia Tecău și Jean-Julien Rojer sunt principalii favoriți și vor încerca să își apere trofeul. Anul trecut, turneul de la Rotterdam a fost primul câștigat de Horia Tecău și Jean-Julien Rojer, fiind urmat de victoria de la Wimbledon și cea de la Turneul Campionilor. Este posibil să avem o finală cu doi români la Rotterdam, perechea Florin Mergea/ Rohan Bopanna, favoriți 4, fiind prezentă pe cealaltă jumătate de tablou. În 2014, Florin Mergea s-a oprit în semifinale după ce el și partenerul de atunci Dominic Inglot au fost învinși de perechea Jamie Murray/John Peers.

„Vreau să câștig orice turneu la care merg și cred că am și potențialul pentru asta“ a declarat Florin Mergea. Horia Tecău își dorește să joace în finală împotriva lui Florin Mergea: „Anul trecut Florin a fost foarte aproape de finală, acum sper să ajungem amândoi acolo.“

Marți, Horia Tecău și Jean-Julien Rojer vor juca împotriva perechii Guillermo Garcia Lopez/ Viktor Troicki, iar Florin Mergea și Rohan Bopanna vor juca împotriva perechii Lukasz Kubot / Marcin Markowski.

Argentina Open (Buenos Aires) Rafa Nadal

Rafael Nadal este favoritul principal al turneului de la Buenos Aires și câștigătorul de anul trecut. Printre numele mari prezente pe tabloul principal se mai numără David Ferrer, Jo-Wilfried Tsonga și John Isner.

„Voi juca cât mai multe turnee și voi încerca să termin sezonul cât mai sus în clasament.“ a declarat Nadal la conferința de presă de dinaintea turneului de la Buenos Aires.

Nadal privește turneele din America de Sud ca pe un nou început pentru acest sezon: “Nu sunt mulțumit de rezultatul de la Australian Open, dar o pot lua de la capăt. După turneul de la Beijing, am avut rezultate foarte bune, în condițiile în care nu am avut meciuri ușoare. În Australia nu am avut o zi bună. Acum vreau să merg mai departe și să muncesc cât mai mult la antrenamente.“

Fiecare an este diferit dar sunt foarte motivat și abia aștept următoarele turnee – Buenos Aires, Rio, Indian Wells și Miami. Sunt pregătit pentru un sezon bun. “

Nadal a vorbit și despre alegerea de a juca turneele din America de Sud: „Probabil că nu aș fi jucat aici dacă aș fi avut un turneu bun în Australia. Buenos Aires nu era în calendarul meu în acest an, dar după ce am pierdut în Australia, am hotărât să joc turneele din America de Sud. Mereu m-am simțit bine în acest oraș și abia aștept să joc pe zgură.“

Anul trecut, Nadal l-a învins în finală pe Juan Monaco. Acum, cei doi s-ar putea întâlni în turul 2: „Suntem prieteni buni. Pico revine după o accidentare la mână care l-a ținut mult timp departe de teren.”

Spaniolul speră că accidentarea lui Roger Federer nu este gravă și îl așteaptă în circuit: „Îmi pare foarte rău pentru el. Din fericire nu pare a fi o problemă gravă și după un început bun de an își poate permite o lună de pauză. Îi doresc o recuperare rapidă și îl așteptăm înapoi în circuit. ”

Kei NishikoriMemphis Open (Memphis)

Turneul de la Memphins a fost câștigat în trecut de Björn Borg, Jimmy Connors, John McEnroe, Brad Gilbert, Andre Agassi, Stefan Edberg, Michael Stich, Pete Sampras, Andy Roddick. Kei Nishikori este cel care a câștigat turneul în ultimii trei ani și este și favoritul principal al ediției din 2016.

Nu va fi ușor, dar mă simt foarte bine aici și mă voi bucura de această săptămână. Suprafața este puțin mai lentă, dar m-am antrenat dimineață și totul a fost bine. “ a declarat Nishikori.

Kei Nishikori va juca în turul doi împotriva câștigătorului din meciul Frances Tiafoe – Ryan Harrison.

Deși participarea sa este anunțată pe site-ul turneului, Tommy Haas nu va putea fi prezent la ediția din acest an, nefiind pe deplin refacut dupa accidentarea la umăr. Turneul de la Memphis este primul câștigat de Haas în carieră, el impunându-se și în 2006 și 2007.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *