Angelique Kerber, campioană la Australian Open: „În această seară, mi s-a îndeplinit un vis”

Angelique Kerber, noua campioană de la Australian Open
Angelique Kerber, noua campioană de la Australian Open

Incredibil, dar adevărat. Angelique Kerber a câștigat Australian Open. Cea mai bună jucătoare germană a învins-o în finală pe deținătoarea trofeului și marea favorită, Serena Williams. Nemțoaica de 28 de ani s-a impus după 2 ore și 8 minute, cu 6-4 3-6 6-4, iar Serena Williams nu reușește nici de această dată să egaleze recordul stabilit de Steffi Graf – câștigarea a 22 de titluri de Mare Șlem.

„Puuhh“, așa își începea Kerber discursul de la ceremonia de premiere. „În această seară, mi s-a îndeplinit un vis. Am muncit toată viața și acum stau aici și sunt campioană de Mare Șlem. De necrezut.“

Serena Williams și-a felicitat adversara: „Angie, ai meritat acestă victorie. Sper să savurezi aceste momente.“ Un comportament plin de fair-play al uneia dintre cele mai bune jucătoare din istorie.

Kerber a scris istorie la Melbourne, fiind prima nemțoaică care câștigă un turneu de Mare Șlem, după Steffi Graf în 1999. Graf o învingea atunci, în finala de la Roland Garros, pe Martina Hingis și câștiga ultimul său turneu de Mare Șlem. Steffi Graf era și ultima jucătoare din Germania care reușise să câștige Australian Open, în 1994.

Angelique Kerber este totodată prima jucătoare care reușește să câștige un turneu de Mare Șlem, după ce în primul tur a salvat o minge de meci.

Această victorie îi aduce nemțoaicei și locul 2 în clasamentul WTA, depășind-o pe Simona Halep.

 

Kerber a profitat de începutul mai slab al Serenei Williams

 

La 19.43(ora locală) începea finala feminină a turneului de la Melbourne. Kerber care a ales să primească după ce câștigase tragerea la sorți, a avut mari emoții la începutul meciului. Șapte din primele opt puncte au fost castigate de Serena Williams. Kerber a fost, însă, prima jucătoare care a reușit să facă break, la 3-3, păstrând avantajul până la finalul setului.

Kerber a jucat foarte bine și în setul doi, dar Serena a redus numărul greșelilor neforțate și și-a îmbunătățit serviciul. Americanca a reușit break-ul, s-a distanțat la 3-1 și a reușit să egaleze la seturi.

Nemțoaica nu a fost însă descurajată de îmbunătățirea jocului Serenei și a alergat după fiecare minge ca și cum ar fi fost ultima. A reușit să facă break și să se distanțeze la 2-0 , dar Serena a revenit și a egalat la 2. După un game lung pe serviciul Serenei Williams, Angelique Kerber a reușit un nou break, convertind a cincea șansă și distanțânduse la 4-2 și apoi la 5-2.

Americanca a riscat mult, a lovit pe linie și a reușit să câștige două game-uri consecutive. Prima minge de meci a nemțoaicei a venit după o greșeală de forehand a americancei. Vole-ul ratat al Serenei Williams la minge de meci îi aducea nemțoaicei primul trofeu de Mare Șlem din carieră.

 

Cele mai frumoase imagini de la ceremonia de premiere (Foto: Ben Solomon/Tennis Australia)

 

 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *