Alexander Zverev l-a oprit pe Roger Federer din drumul spre al nouălea titlu la Halle

Alexander Zverev l-a învins pe Roger Federer, principalul favorit al turneului , Gerry Weber Open, cu 7-6(4) 5-7 6-3 și s-a calificat în prima finală pe iarbă din carieră.

Pentru Zverev prima victorie împotriva unui jucător din TOP 10 ATP a venit chiar la idolul său din copilărie, Roger Federer. Și pe cât de mare a fost această victorie, pe atât de reținută a fost bucuria jucătorului german: „Nu trebuie să mă arunc pe iarbă și să sărbătoresc cinci ore o victorie. Îl respect foarte mult pe Roger.

Înainte de meci, neamțul declara: „Joc bine, dar Federer este cel mai bun jucător din istorie.” Dar în această semifinală, Zverev a jost jucătorul mai bun. În primul set a pierdut doar 4 puncte pe propriul serviciu și a fost mai puternic în tie-break. La 4-3 în setul 2, Zverev a avut primele două șanse de break, salvate de Federer cu 2 ași. Elvețianul reușea apoi un break care îi aducea și egalarea la seturi. După setul secund, Federer părea jucătorul care era mai aproape de victorie, acesta având și șanse de break în primele 2 game-uri din setul decisiv. Zverev a reușit însă să își câștige serviciul și să facă break-ul decisiv, devenind astfel primul jucător care reușește să îl învingă pe Federer înainte de finala de la Halle de la Nicolas Kiefer (2002), și totodată cel mai tânăr jucător care îl învinge pe elvețian, de la Rafael Nadal în 2005.

„A jucat mai bine și a meritat victoria. A fost mai contant, a jucat mai bine din spatele terenului. Am reușit să îi citesc serviciul, dar nu am putut returna foarte bine. A jucat mai bine ca la Roma, a făcut mai puține greșeli.“ a declarat elvețianul.

Este a doua săptămână consecutivă în care Federer se oprește în semifinale la un turneu pe iarbă:  „Sunt mulțumit. Acum 3 săptămâni nu credeam că voi putea juca 7 meciuri în 10 zile. Er un vis. Mi-ar fi plăcut însă să joc finala, să lupt pentru trofeu. Acum mă întorc acasă, iar la începutul săptămânii viitoare voi merge la Wimbledon pentru a mă antrena.“

În cea de-a doua semifinală, Florian Mayer l-a învins pe Dominic Thiem cu 6-3 6-4. Neamțul se întoarce astfel, după 5 ani, într-o finală ATP. Ultima finală jucată de Mayer era cea de la București din 2011, turneu la care jucătorul german a câștigat și singurul titlu din carieră. „Sunt foarte fericit. Mă bucur că voi juca împotriva lui „Sascha” (Zverev). Este un jucător care va ajunge în TOP 10.”

Galerie foto:

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *